Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου» αποτελεί την πλατφόρμα μέσω της οποίας ενισχύονται ουσιαστικά οι κοινωφελείς δομές και τα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου Αθηναίων. Ειδικά κατά την περίοδο εμφάνισης του κορονοϊού στην χώρα, ενισχύθηκαν σημαντικά οι πρωτοβουλίες του Δήμου για την στήριξη των ευάλωτων συνανθρώπων μας.

ΞενωναΣ αστεγων τοξικοεξαρτημενων

Ο ξενώνας για άστεγους τοξικοεξαρτημένους του Δήμου Αθηναίων άνοιξε τις πόρτες του τον Απρίλιο του 2020 για να παρέχει υπηρεσίες στέγασης, ατομικής υγιεινής, νοσηλευτικής φροντίδας, ψυχοκοινωνικής στήριξης, ένταξης, κατά προτεραιότητα σε Θεραπευτικά Προγράμματα Απεξάρτησης και διασύνδεσης με υπηρεσίες υγείας, νομικής συνδρομής, πρόνοιας, κοινωνικής και εργασιακής επανένταξης σε συμπολίτες μας που είναι άστεγοι και ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού ή/και εξάρτησης από ψυχοδραστικές ουσίες. Στον χώρο μπορούν να φιλοξενηθούν 70 άτομα (με δυνατότητα υποδοχής έως 140 ατόμων) και για διάστημα μέχρι 6 μήνες.

Στηρίζοντας την προσπάθεια αυτή μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», οι εταιρείες Henkel, Μασούτης, Παπαδοπούλου και Public συνέβαλαν καθοριστικά στο να βελτιωθεί η καθημερινότητα των συμπολιτών μας που φιλοξενούνται στον ξενώνα.

ΧριστουγεννιατικεΣ δρασειΣ

Τα Χριστούγεννα του 2022, μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την Πόλη σου», εξασφαλίστηκαν δωρεές για την κάλυψη αναγκών ευπαθών ομάδων του Δήμου Αθηναίων.

Η Pharmathen εξασφάλισε δώρα σε 364 παιδιά οικογενειών που υποστηρίζονται από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) και στα 20 παιδιά που διαμένουν στον Ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους.

Η Beverage World που προχώρησε σε μία ακόμα δωρεά στη δομή αστέγων ηλικιωμένων του Δήμου Αθηναίων, ΕΣΤΙΑ, καλύπτοντας ανάγκες σε ηλεκτρικές συσκευές και λευκά είδη, ενώ εργαζόμενοι της εταιρίας πρόσφεραν δώρα σε όλους τους φιλοξενούμενους της δομής.

Επιπλέον, η εταιρία Premia Properties δώρισε σκούφους, γάντια, fleece καλύμματα λαιμού και γυναικεία κασκόλ σε όλους τους φιλοξενούμενους του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων.

Τέλος, η Eurobank κατά τη διάρκεια των εορτών έδωσε την ευκαιρία σε δεκάδες οικογένειες που συμμετέχουν στα προγράμματα του ΚΥΑΔΑ να παρακολουθήσουν χωρίς οικονομική επιβάρυνση θεατρικές παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο.

Δημοτικα Ιατρεια

Τα δημοτικά ιατρεία στηρίζουν σημαντικά την εθνική προσπάθεια διαφύλαξης της δημόσιας υγείας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Η δράση τους ενισχύθηκε σημαντικά με μέσα ατομικής προστάσίας και εξοπλισμό από τους Grant Thornton Α.Ε., INTERAMERICAN, ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ και Ευαγγελική Εκκλησία της Ελλάδος.

«Βοηθεια στο Σπιτι Plus»

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» απευθύνεται σε κατοίκους του Δήμου Αθηναίων με υποκείμενα νοσήματα και παθήσεις και ηλικιωμένους που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από οικείους τους αλλά και μοναχικά άτομα που δεν είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετηθούν. Συγκεκριμένα προσφέρει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, οικογενειακή βοήθεια και παροχή κατ’ οίκον βασικών αγαθών, όπως φάρμακα και τρόφιμα. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται σημαντικά από τους εξής φορείς: ΑΒ Βασιλόπουλος, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Ίδρυμα Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation), Coca-Cola Ηellas, Coca-Cola Τρία Έψιλον, «Πανελλήνιο» Athens Experience Car Services, AVIS Greece, FRIGOGLASS.

ΕΣΤΙΑ

Ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε με την καθοριστική συμβολή της εταιρείας Beverage World του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης σε εκτεταμένη ανακαίνιση της «Εστίας των Αθηνών». Πρόκειται για μία δημοτική δομή φιλοξενίας που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 52 άστεγους ηλικιωμένους, σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον καθημερινής διαβίωσης. Η ανακατασκευή της «Εστίας» την μεταμόρφωσε σε ένα πολύ  όμορφο και σύγχρονο χώρο. 

 

Πολυδυναμο Κεντρο Αστεγων

Το Πολυδύναμο Κέντρο Άστεγων του Δήμου Αθηναίων είναι μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες δομές της Ευρώπης, με εξειδικευμένο προσωπικό  που μπορεί να φιλοξενήσει ως και 400 αστέγους. Η νέα δομή αποτελείται από Κέντρο Ημέρας, Υπνωτήριο και Ξενώνα και δημιουργήθηκε τον Απρίλιο 2020 με την σημαντική συνδρομή των εταιρειών Βed &Bath, Candia Strom, DEXIM, ΕΛΑΙΣ – Univever, Grant ThorntonΑ.Ε., Όμιλος FOURLIS/IKEA Greece, ISS HELLAS, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, Mastercard–Speedex, Praktiker Ηellas, The Athens Gate Hotel.