Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Οι παρεμβάσεις στην πόλη, μικρής ή μεγαλύτερης κλίμακας, περιλαμβάνουν την αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού, την δημιουργία νέων υποδομών ή την συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων, τον καθαρισμό, την ανανέωση και ενίσχυση του πρασίνου, την ενίσχυση του φωτισμού, τη συντήρηση και βιώσιμη διαχείριση δημόσιων χώρων σε όλη την πόλη.

Πλατεια ΟμονοιαΣ

Το Μάιο 2020, παραδόθηκε στο κοινό η νέα Πλατεία Ομονοίας, ένα εμβληματικό τοπόσημο της πρωτεύουσας, το οποίο πέρα από κόμβο διέλευσης αποτελεί και σημείο συνάντησης, αναφοράς και προορισμού για χιλιάδες κατοίκους της πόλης.

Μεγάλοι δωρητές του έργου:
Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιου Κ. Λασκαρίδη, Fontana Fountains, Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ με την εταιρεία ΤΟΜΗ. Το Ίδρυμα Ωνάση υποστήριξε την αποκατάσταση του γλυπτού του Γ. Ζογγολόπουλου.

Στην ολοκλήρωση του έργου συνέβαλλαν επίσης οι εταιρείες: LANDCO ΕΠΕ, AGROHOUM A.E., KERGON IKE και Green Code – Γ.Χ. Μπακούλας & ΣΙΑ Ε.Ε. 

Τοιχογραφια στον Κολωνο

Ο διεθνώς καταξιωμένος  Έλληνας καλλιτέχνης INO δημιούργησε στην οδό Λένορμαν 44 ένα εντυπωσιακό mural με τίτλο “Taken Over”, εξυμνώντας τις αξίες του Σώματος Ελληνικου Οδηγισμού, που φέτος συμπληρώνει τα 90 του χρόνια. Η τοιχογραφία υλοποιήθηκε με την ευγενική προσφορά υλικών από την KRAFT Paints Greece, μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου».

Τοιχογραφια στον Πανελληνιο

Ο εξωτερικός χώρος των αθλητικών εγκαταστάσεων του Πανελληνίου μεταμορφώθηκε σε ένα υπαίθριο μουσείο με την πολύτιμη συμβολή οκτώ διάσημων Ελλήνων street artists. Aξιοποιώντας το ταλέντο των παιδιών του Πανελλήνιου Γυμναστικoύ Συλλόγου, οι Bassment Rats, Cacao Rocks, Leonidas Giannakopoulos, Gospel, Kez, Soteur, John Tzomakas και Volkov έδωσαν ξανά χρώμα και ζωή σε μια επιφάνεια 1.100 τ.μ, δημιουργώντας το μεγαλύτερο υπαίθριο έργο τοιχογράφησης στην πρωτεύουσα.

Η δράση έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και συντονισμό του ART HUB Athens ενώ τα χρώματα – περισσότερα από 800 λίτρα – πρόσφερε η KRAFT Paints Greece.

ΧριστουγεννιατικοΣ ΣτολισμοΣ

Η Αθήνα απέκτησε νέο εντυπωσιακό στολισμό τα Χριστούγεννα του 2019 μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την Πόλη σου». Με τη συμμετοχή 19 φορέων της ιδιωτικής πρωτοβουλίας φωταγωγήθηκαν κεντρικά σημεία της πόλης, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό εορταστικό κλίμα για μικρούς και μεγάλους. 

Συγκεκριμένα, την πρωτοβουλία στήριξαν οι: Ίδρυμα Ωνάση, Protergia -ο τομέας Ενέργειας της MYTILINEOS, Coca–Cola, Όμιλος ΟΤΕ, Παπαστράτος, ΔΕΗ, AEGEAN, Όμιλος MOTOR OIL μέσω της nrg, Εθνική Τράπεζα, Εθνική Ασφαλιστική, Παναθηναϊκός ΑΟ, Ionian Hotel Enterprises SA, η Πειραιώς Real Estate/Picar, Athens Tiare Hotel, ΑΤΤΙΚΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ, Hondos Center, Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας (ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α.), ξενοδοχεία Wyndham Grand Athens, Wyndham Athens Residence και K29 (μέλη της Zeus International) και η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης.

Τα Χριστούγεννα του 2021, ο ΟΠΑΠ έδωσε νέο εορταστικό χαρακτήρα στην Πατριάρχου Ιωακείμ.

Πλατεια ΑνοιξεωΣ

Η Πλατεία Ανοίξεως στο Γκάζι απέκτησε περισσότερη ζωντάνια, αφού καθαρίστηκε και ανανεώθηκε το πράσινο και τα παγκάκια με τη στήριξη της attp και της Leroy Merlin.
Η Leroy Merlin συνέχισε με νέα παρέμβαση και “υιοθέτησε” το γειτονικό στο κατάστημα της Βασ. Σοφίας πάρκο, κάνοντάς το πιο φιλικό για τους κατοίκους αλλά και τους εργαζόμενους στην περιοχή που το επισκέπτονται.

Ηλεκτροκινηση

Το μεγαλύτερο δίκτυο δημοσίως προσβάσιμων φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων διαθέτει πλέον η Αθήνα, με 25 σημεία επαναφόρτισης, σε 19 περιοχές. Η πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, που υλοποιήθηκε με τη συνεισφορά της Protergia, του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου της εταιρείας MYTILINEOS, δίνει τη δυνατότητα σε κάθε χρήστη υβριδικού και ηλεκτροκίνητου οχήματος που κινείται μέσα στην πόλη να φορτίζει το όχημά του δωρεάν στα εγκατεστημένα σημεία επαναφόρτισης. Η εταιρεία δώρισε τον απαραίτητο εξοπλισμό, καθώς και το σύστημα διαχείρισης, που αφορά την απομακρυσμένη παρακολούθηση της καλής λειτουργίας και της χρήσης των Σταθμών Φόρτισης, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου κάλυψης και στις επτά δημοτικές κοινότητες της πρωτεύουσας.

ΦωτισμοΣ σε γειτονιεΣ

Τρεις γειτονιές της πόλης έγιναν πιο φωτεινές με δωρεά της Astra Zeneca , καθώς τοποθετήθηκαν ηλιακές κολώνες φωτισμού στο πάρκο επί της συμβολής της Αγίου Αντωνίου και της Λεωφόρου Ηρακλείου, στην Πλατεία Δημητρίου Πικιώνη (Σάουμπερτ) και στο πάρκο επί της συμβολής των οδών Αγίας Λαύρας, Ροστάν και Νικολοπούλου.

ΦωκιωνοΣ Νεγρη

Επίσης, τον Ιούνιο 2020, με την υποστήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, 15 ΚΑΦΑΟ επί του πεζοδρόμου της Φωκίωνος Νέγρη, στην Κυψέλη, καθαρίστηκαν και μετατράπηκαν σε έργα τέχνης γεμίζοντας με χρώμα και αισιοδοξία μια γειτονιά στην καρδιά της πόλης.